Tekstikehys: Väinämöinen
Tekstikehys: Väinämöinen on Kalevalan tarusankari, ja suomalaisen ja karjalaisen kansanrunouden  tärkeimpiä henkilöitä. Väinämöinen on suuri tietäjä ja runonlaulaja.
Tekstikehys:  Väinämöisen kerrottiin olevan myös taidokas veneenveistäjä. Eräässä kertomuksessa hän tekee venettä tietonsa avulla. Hän tietää melkein kaiken tarpeellisen, mutta ei kolmea ratkaisevan tärkeää sanaa, luotetta. Hän lähtee hakemaan niitä Tuonelasta, kuolleiden maasta.
Tekstikehys: Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iän-ikuinen. Elelevi aikojansa noilla Väinölän ahoila, Kalevalan kankahilla.
Tekstikehys: 	Monissa kansanrunoissa Väinämöinen on olemassa jo ennen maailmaa. Hän auttaa maailman luomisessa. Väinämöisen syntymästä kerrotaan joko, että hän syntyi yksin, tai että hänet synnytti Iro-neito.
Tekstikehys: 	Väinämöinen kerrotaan yleensä taidokkaaksi loitsujen laulajaksi ja kanteleen soittajaksi. Väinämöinen voittaa laulaen loitsinnassa eli kilpalaulannassa Joukahaisen. Hän loitsuaa Joukahaisen suohon, josta päästäkseen Joukahainen joutuu lupaamaan siskonsa Väinämöisen puolisoksi. Avioliitto ei kuitenkaan toteudu, sillä sisko tappaa itsensä.
Tekstikehys: Tietoja: http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Etusivu
Kuvat: http://images.google.fi/images?hl=fi&q=v%C3%A4in%C3%A4m%C3%B6inen&gbv=2
Kokeile myös tätä:
http://www.europeoftales.net/
Tekstikehys: Väinämöisen kerrotaan matkustavan kuolleiden maahan Tuonelaan etsimään puuttuvaa tietoa, ehkä vain kolmea sanaa, jotka hän tarvitsee rakentaakseen veneen tai korjatakseen reen. Joissain kertomuksissa hän käy hakemassa työvälinettä. Väinämöinen käy myös ammoin kuolleen tietäjä Vipusen vatsassa tietoa hakemassa. Matka kuolleiden maahan on kuviteltu hyvin vaaralliseksi, vain mahtavien tietäjien on ajateltu pystyvän siihen ja tulemaan vielä takaisin. Väinämöisen Tuonella-käynneissä arvellaan olevan muistumia todellisten tietäjien tai šamaanin rituaaleista, joissa tietäjä vajoaa transsiin, ja hänen sielunsa uskotaan liikkuvan kuolleiden maailmassa suorittamassa jotain tehtävää.